Verhuisplannen

Tussenstation, dat moest onze maisonnette zijn die we tien jaar geleden kochten. Even de prijzen laten groeien en dan de winst gebruiken voor een ander huisje. Zo ging dat toen nog.

In de tussentijd kwam Tom. Ach, met één kindje en drie slaapkamers op de bovenverdieping ging dat prima. Toen kwam Fleurtje. We offerden onze studeerkamer op, verhuisden de (toen nog) pc naar onze slaapkamer en beloofden onszelf een jaartje later naar een huisje op de grond te zoeken. Met tuin. Leek ons heerlijk. Maar ja, voor we met onze ogen konden knipperen groeide er weer een nieuw leventje in mijn buik. Ik had nog geen baan en bleef een jaartje langer thuis. Daarna zouden we wel weer verder kijken.

Het werd crisis. We keken dus even niet verder.

Huizenprijzen daalden en ons spaarpotje werd een schuldenlast. Wij bleven nog even hoog en droog op de negende en tiende verdieping.

Een burn-out volgde, geen goede tijd voor verhuisplannen.

En daarna kwam afgelopen najaar. Kansen deden zich voor en we namen de sprong in het diepe: het huis ging op Funda. Eerst moest er geklust en geschilderd, want in de laatste tropenjaren was dat er een beetje bij ingeschoten. We brachten ook een hoop spulletjes naar de tijdelijke opvang. Leeg en strak was het motto en dat kregen we voor elkaar. Op de foto’s presenteerde zich een superstrak appartement, klaar om zo in te stappen. Ik wilde het haast zelf weer kopen. Kijkers kwamen en wij ruimden trouw iedere keer het huis weer op. Doekje over de ‘gladde oppervlakken’ en klaar voor presentatie. Binnen vier weken was het verkocht, wat een feest!

En nu gaan we in juni verhuizen. Naar een huis met een tuin, al weten we nog niet welk huis, welke tuin. Onze eerste keus werd een grote teleurstelling; de verkoper haalde plots het huis uit de verkoop nadat we bijna rond waren met de onderhandelingen. Gisteren werden we gelukkig weer opnieuw verliefd.

Wie weet wordt, als het even meezit, dat ons nieuwe adres. Ik hoop erop.

2 reacties

Opgeslagen onder Maandag - Mamatijd

2 Reacties op “Verhuisplannen

  1. Allemaal goede berichten! Je huis in een maand verkocht is niet niks. Ben benieuwd of de verliefdheid verandert in een vaste relatie 😉
    Fijn weer iets van je te lezen, ik heb je gemist!
    liefs Kakel

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s