Snotter

Mijn afweersysteem en ik, we zijn het niet helemaal met elkaar eens momenteel. Ik vind namelijk zelf dat ik wel genoeg heb lopen emmeren met mijn gezondheid, het afgelopen jaar. Mijn afweersysteem dacht van niet en gooide er nog een virusje bij. Koorts, opgezette klieren (net knikkers!), buikpijn en een kop vol watten; het zit allemaal in het pakket. En dus meldde ik me vandaag maar weer eens ziek op mijn werk . Al was ik eigenlijk natuurlijk niet eens helemaal beter. Eigenlijk meldde ik me dus nog een beetje méér ziek. Ofo. Nou ja, ingewikkeld.

Hoe dan ook, daar zit ik dan weer. In m’n uppie ziek te wezen. Op zich ook wel weer lekker, want meestal heb ik dan ook nog drie van die koters rondhuppelen, maar die zijn vandaag naar de opvang. En ik kruip denk ik maar weer mijn bed in. Met een kopje bouillon, want dat moest ik vroeger ook altijd van mijn moeder als ik ziek was. Jammer dat ik geen appelsap in huis heb, want dat kreeg ik dan ook altijd van haar. En een geprakte appel met banaan, heb ik ook al niet in huis. Best zielig, ziek zijn als je zelf moeder bent. Moet je ineens over jezelf gaan moederen. En meestal wil je dat nou juist niet als je ziek bent. Tenminste, ik niet, laat ik het vooral bij mezelf houden.

6 reacties

Opgeslagen onder Intussen gaat het leven door, Intussen wil het even niet zo

6 Reacties op “Snotter

 1. Zuster Klivia

  Bah! Ziek zijn is naar. Ik vind het altijd wel prettig om alleen gelaten te worden als ik me niet lekker voel. Zwelgen in zelfmedelijden, opgerold in bed.

  Beterschap daar! Zorg goed voor jezelf.

  • Ik heb dus het liefste allemaal zorgzame mensen om me heen die me natte doekjes komen brengen, en allerlei lekkers, die eens in de zoveel tijd vragen ‘gaat het met je meisje?’ en die me vertellen dat ik nu toch echt even lekker moet gaan slapen en me dan vervolgens ook lekker instoppen. Haha, erg hè?

 2. Sterkte! Lang leve de opvang, op dit soort dagen.

 3. Beschuit met suiker, ook zo n ziek zijn ding, gelukkig dat de kids onder dak waren, beterschap schat!!

 4. @Mammalien en henriekah: dank!

 5. Joh, ik wist niet eens dat je alweer voorzichtig aan het werk was. Wat goed van je
  Gooit je weerstand weer roet in het eten…Niet te snel weer aan de slag gaan, en lekker alles eten waar je trek in hebt, plus wat verstandige vitamines. Beterschap!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s