We zouden op vakantie gaan

We zouden vakantie gaan. Naar Zuid-Frankrijk, met de tent. En zus zou ook komen met zwager en hun kinderen. En pap en mam ook. Toen kwam de burn-out. Ai. Gaan we wel, gaan we niet? We boekten toch. In de zomer  zou het vast wel beter gaan.

Maar in april ging het nog niet beter. En in mei ook niet. We hadden al een deel bertaald, wat moesten we nu? We zouden toch maar niet gaan. Wat jammer, maar niets aan te doen.

Soms werd ik er verdrietig van. Maar pech is pech, en thuis is ook best leuk. Toen mailde  de camping. We hoefden nog niet te kiezen, we mochten best nog wachten. Wat fijn! Maar ook: wanneer lukt het dan wel? Wat als het toch nog mis zou gaan?

Maar het ging niet meer helemaal fout. Het ging steeds een beetje beter. En soms een ietsiepietsie minder, maar meestal beter. Voorzichtig maakten we wat plannen. Wat moesten we nog kopen, wat moesten we nog regelen? Een tafeltje, een lamp, maar vooral: een karretje om alles mee te nemen. Waar halen we die vandaan? Welke is nog niet geboekt? Het was best een beetje spannend: lukt het wel, lukt het niet? We zouden wel zien.

Toen werden we gebeld. Er stond een karretje te koop, heel dicht bij ons huis. Thijs belde, Thijs keek. En ja hoor, hij kocht het karretje.

We zullen deze zomer op vakantie gaan. Naar Zuid-Frankrijk, met de tent (en een bagagekarretje). En zus komt ook met zwager en hun kinderen. En pap en mam ook. En Burn-out? Die moet nog een klein beetje mee. En als wij weer teruggaan, mag hij lekker blijven. Vind je dat geen goed idee?

12 reacties

Opgeslagen onder Intussen gaat het leven door, Intussen wil het even niet zo

12 Reacties op “We zouden op vakantie gaan

 1. Zuster Klivia

  Lijkt me een prima idee. Lekker je oude bagage in La France laten! Laat ie maar één of andere Fransoos attacken 😉

 2. baasbraal

  Ja zeg alsjeblieft! Laat daar!

 3. Jet

  Wat heerlijk dat jullie toch nog weg kunnen!
  Het is er zulk lekker weer, ik kan niet wachten tot wij volgende week vrijdag ook die kant op gaan!
  Ga maar heerlijk genieten, rust maar lekker uit en als het kan laat je je burn out gewoon daar. Als dat nét niet lukt, nou ja, dan reken je er hier toch gewoon verder mee af? Wees niet té streng voor jezelf hoor!

  • Genieten gaan we in ieder geval! Veel rustiger aan dan anders, maar dat geeft niet. Dat we die burn-out daar kunnen achterlaten is vooral wishfull thinking natuurlijk. Het belangrijkste is denk ik dat ik nu tevreden ben, ook al doe ik nog niet de helft van wat ik normaal gesproken doe/deed.

 4. Zus

  En ik ben zo blij dat jullie mee gaan! dat worden heel wat glaasjes rose in de zwoele zomeravond!

 5. Prima plan, laat m lekker daar blijven (-; Veel plezier!

 6. hartelijkehothulk

  Heb de laatste zinnen huilend gelezen. ( want als iemand het weet?)
  Meisje, HELE fijne vakantie toegewenst.
  Jij hebt het DIK verdiend!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s